Składniki:
- ziemniaki w ilości dowolnej, podzielone na ćwiartki
- oliwa
- przyprawy: sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, bazylia, oregano
- Ziemniaki rozłożyć na blasze od piekarnika.
- Skropić oliwą i wymieszać z przyprawami.
- Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180-200 st. przez około 30 minut.
Smacznego:)
Niepokoi mnie jedna sprawa- czy jeżeli będę zapiekać stare ziemniaki "normalnych" odmian to skórka nie będzie jakaś twarda i niejadalna? Miałaś zwykła ziemniaki, czy odmianę z cienką skórką?
OdpowiedzUsuńMiałam 'normalne' ziemniaki z supermarketu:) Myślę jednak, że rzeczywiście lepiej wybrać ziemniaki z cieńszą skórką-będą smaczniejsze!
OdpowiedzUsuńNo dobra- wyszły świetnie, nawet moje marketowe paskudy :)
OdpowiedzUsuńCzekam (z niecierpliwością) na kolejne odsłony ziemniaczków!!!