Składniki:
- Ciasto:
- 30 dag mąki
- 1 jajko
- 150 ml wody
- szczypta soli
2. Nadzienie:
- 25 dag twarogu
- 1 jajko
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki rodzynek
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka esencji waniliowej (niekoniecznie)
- 2 łyżki bułki tartej (lub kaszki mannej)
Przygotowanie:
- Ciasto zagnieść; powinno być elastyczne.
- Pomarańczę obrać i pokroić na drobne cząstki.
- Do twarogu dodać jajko, rodzynki i cukier, odrobinę esencji waniliowej - zmiksować.
- Po zmiksowaniu dodać pomarańczę i delikatnie wymieszać (jeśli jest za rzadkie można zagęścić odrobiną bułki tartej).
- Lepimy pierogi, które nadziewamy przygotowanym farszem:)
- Wrzucić do wrzącej wody i gotować do wypłynięcia.
- Polać stopionym masłem z odrobiną startej skórki pomarańczowej.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz