czwartek, 3 lutego 2011

Cytrynowy kurczak tymiankiem oprószony

Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • 1/2 cytryny
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  • Pierś z kurczaka umyć i podzielić na mniejsze części, delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
  • Przygotować marynatę z oliwy, soku z połowy cytryny i startej skórki cytrynowej, czosnku (pokrojonego na małe kawałki lub wyciśniętego przez praskę) i tymianku.
  • Kawałki kurczaka marynować około godziny z lodówce.
  • Grillować kurczaka na grillu lub patelni grillowej.

Smacznego:)

1 komentarz:

  1. Mmm - wygląda pysznie...Szkoda, że nie mam patelni grillowej,a do sezonu ogrodowego jeszcze troszkę ;)
    Czekam na kolejne przepisy!

    OdpowiedzUsuń