czwartek, 5 maja 2011

Domowa chińszczyzna

"...fajne, smakowite i chrupiące danie:) Swoim kolorem pobudza apetyt, a co najważniejsze zdrowe i właściwie dietetyczne:) Bo to nic innego, jak mieszanka różnorodnych warzyw i piersi z kurczaka, a wszystko przygotowywane w woku na niewielkiej ilości oliwy!! Smacznego!..."

Składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cukinia
  • 1 świeży ogórek
  • 3 marchewki
  • przyprawa chińska 5 smaków
  • sól, pieprz, oliwa
Przygotowanie:
  • Pierś z kurczaka pokroić na paseczki i smażyć na niewielkiej ilości oliwy w woku, przyprawić przyprawą 5 smaków.
  • Wszystkie warzywa pokroić w paseczki.
  • Jako pierwsze smażyć marchewki i czerwoną paprykę. Kiedy zmiękną dodać cukinie i ogórek.
  • Kiedy warzywa będą już miękkie dodać kawałki kurczaka, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz