poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Sałatka z winogronem, camembert i prażonymi orzechami

"....zasadniczo nie lubię sałatek owocowych...i przyznam, że nie byłam przekonana do tego przepisu...i to był mój błąd:) nie wiem, czy zasmakuję w sałatkach z owocami, ale ta jest całkiem niezła! Sos miodowy doskonale podkreśla smak, a prażone orzechy wieńczą dzieło. Dodatkowo jeszcze wygląda bardzo elegancko i ....zielono:)..."

Składniki:
  • mix sałat z rukolą
  • ser camembert (najlepiej naturalny)
  • kiść białych winogron
  • garść orzechów włoskich
Składniki na sos:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  • Mix sałat wyłożyć na talerz.
  • Dodać pokrojony ser pleśniowy i winogrona (większe przekroić na połówki).
  • Polać wymieszanym sosem (najlepiej przed samym podaniem) i posypać prażonymi orzechami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz