Składniki:
- 3 litry wody
- 0.5 kg jarzyn (marchew, seler, por, pietruszka z natką) starte na grubej tarce
- 1 kg mięsa mielonego (połowę przyprawić solą i pieprzem, majerankiem, vegetą, curry, a połowę bez) - najlepiej smakuje przygotowane dzień wcześniej
- 5 serków śmietankowych topionych Hochland i 5 ziołowych
- 1 słodka śmietana
- Jarzyny gotować.
- Mięso mielone podsmażyć na patelni z odrobiną oliwy. Dodać do jarzyn.
- Do zupy dodać serki topione.
- Na końcu dodać śmietanę.
- Nie dodawać soli, najwyżej na koniec i tylko do smaku.
Smacznego:)
"1 kg mięsa mielonego (połowę przyprawić solą i pieprzem, majerankiem, vegetą, curry, a połowę bez)"- Nie rozumiem, po co to dzielenie mięsa? Przecież i tak smaży się to razem?
OdpowiedzUsuń