środa, 23 marca 2011

Kurczak w kurkumie z grilla

"...z nadejściem wiosny mam ochotę na różnorodność intensywnych barw...również w kuchni:) Połączenie żółtego koloru żonkili ze smakiem kurkumy jest zaskakująco dobre:) A patelnia grillowa daje choć namiastkę klimatu wiosenno-letniego grillowania na świeżym powietrzu..."

Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka kurkumy
  • 0.5 łyżeczki chilli
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka estragonu
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
Przygotowanie:
  • Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki.
  • Przygotować marynatę: wymieszać jogurt z przyprawami, sokiem z cytryny i wyciśniętym przez praskę czosnek.
  • Włożyć mięso z kurczaka do marynaty i odstawić na minimum 1 godzinę do lodówki.
  • Mięso smażyć na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu, razem z marynatą.

                                          
                                                                    Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz