Składniki:
- 40 dag mięsa mielonego
- 1 czerwona papryka
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- połowę papryczki chili
- puszka pomidorów
- 100 g startego żółtego sera
- ok. 1 kg ziemniaków
- Podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę, czosnek i papryki.
- Dodać mięso mielone i podsmażyć, na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać puszkę pomidorów i chwilę razem podusić.
- Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, w celu uzyskania puree.
- Mięso mielone z dodatkami przełożyć do naczynia żaroodpornego.
- Następnie przykryć puree ziemniaczanym i posypać startym żółtym serem
- Zapiekać około 20 minut w 180-200*C.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz