piątek, 4 lutego 2011

Likier kokosowy

"...masz w domu mleko kokosowe, a nie masz ochoty na kolejne azjatyckie danie?:) Likier kokosowy, przez niektórych zwany 'domowym malibu' rozwiąże Twoje dylematy! Dla wszystkich miłośników kokosu. Słodki i mleczny..."

Składniki:
  • 250 ml wódki (albo spirytusu jeśli ma być mocniejszy)
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1 puszka mleka kokosowego
Przygotowanie:
  • Wiórki zalać wódką i odstawić na kilka dni (przynajmniej na jeden dzień dla niecierpliwych)
  • Po kilku dniach przelać przez np. gazę w celu oddzielenia wiórków od wódki:)
  • Do wódki dodać szklankę mleka skondensowanego i szklankę mleka kokosowego.
  • Dokładnie wymieszać, schłodzić i delektować się smakiem:)


Smacznego:)

1 komentarz:

  1. A ja robiłam tą naleweczkę w wersji bez mleka kokosowego, ale z wiórkami moczonymi przez 10-14 dni w spirytusie. Też dawał radę :)

    OdpowiedzUsuń