wtorek, 19 kwietnia 2011

Grillowane cevapcici

"...czyli bałkańskie kiełbaski z mięsa mielonego doprawione papryką. Dla amatorów ostrzejszego smaku wystarczy dodać więcej pieprzu cayenne i czosnku. Można przygotować zarówno na grillu, jak i 'tradycyjnej' paletni. Najlepiej smakuje z grillowanymi warzywami:)..."


Składniki:
  • ok. 0.5 kg mięsa mielonego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1-2 łyżeczek słodkiej papryki
  • 0.5-1 łyżeczki pieprzu cayenne
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę.
  • Mięso mielone wymieszać z cebulą, czosnkiem, musztardą i przyprawami.
  • Z mięsa uformować podłużne kiełbaski i grillować (np. na patelni grillowej).

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz