piątek, 6 kwietnia 2012

Czekoladowe jajka

"...banalnie proste, gotowe w kilka minut i co ważne dobrze smakują! Więc w obliczu domowych świątecznych obowiązków bezcenne:)..."

Składniki (ok. 15 sztuk):
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 100 g czekolady (jaką lubicie: mleczną, gorzką, białą)
  • 100 g herbatników
Przygotowanie:
  • Śmietankę podgrzać. Wrzucić pokrojoną na kawałki czekoladę i stopić.
  • Herbatniki zmiksować na proszek.
  • Do rozpuszczonej czekolady wsypać zmiksowane herbatniki.
  • Masę przestudzić i formować z niej kulki w kształcie jajek.
  • Od razu obtoczyć: w cukrze pudrze, zmielonych migdałach, sezamie etc.
  • Wstawić do lodówki, by stwardniały.
 Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz