Składniki:
- 1 sałata rzymska (albo masłowa)
- 0.5 świeżego ogórka
- 4 pomidory
- 1 czerwona cebula
- 20 dag wędzonych brzuszków łososia
- 4 łyżki oliwy
- 1-2 łyżki soku z cytryny (albo octu winnego)
- sól, pieprz biały, zioła prowansalskie
- 2 jajka ugotowane na twardo
- Liście sałaty porwać na małe kawałki.
- Ogórek poszatkować na plasterki, a pomidory podzielić na ósemki.
- Cebulę pokroić w talarki, a łososia na kawałki.
- Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać sól, pieprz i zioła.
- Sosem polać liście sałaty. Dodać ogórki, pomidory, krążki cebuli, łososia i delikatnie wymieszać.
- Jajka pokroić w ósemki i udekorować nimi sałatkę.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz