"....zasadniczo nie lubię sałatek owocowych...i przyznam, że nie byłam przekonana do tego przepisu...i to był mój błąd:) nie wiem, czy zasmakuję w sałatkach z owocami, ale ta jest całkiem niezła! Sos miodowy doskonale podkreśla smak, a prażone orzechy wieńczą dzieło. Dodatkowo jeszcze wygląda bardzo elegancko i ....zielono:)..."
Składniki:
- mix sałat z rukolą
- ser camembert (najlepiej naturalny)
- kiść białych winogron
- garść orzechów włoskich
Składniki na sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Mix sałat wyłożyć na talerz.
- Dodać pokrojony ser pleśniowy i winogrona (większe przekroić na połówki).
- Polać wymieszanym sosem (najlepiej przed samym podaniem) i posypać prażonymi orzechami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz